Heb jij moeite met ontspannen?

Zit jouw ademhaling regelmatig hoog? Of heb je moeite met ontspannen?

Ik had jarenlang het idee dat ik altijd moest presteren. Ik werkte hard en daarna fietste ik keihard naar huis om nog net op tijd te kunnen eten zodat ik een uur later naar de sportschool kon en daar gaf ik ook weer alles en soms als ik daarna op de bank zat, was ik gewoon aan het hyperventileren. Bizar eigenlijk om dit zo terug te lezen. Ik kan mij dat gelukkig nu niet meer voorstellen. Een belangrijke tip die ik ooit kreeg was Yin yoga.

Yin yoga is een langzame vorm van yoga. Drie tot vijf minuten blijf je in dezelfde houding liggen. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en blijven de gewrichten soepel. Het zorgt voor ruimte in je lichaam om de stress te ontladen. De eerste keren dacht ik echt wat doe ik hier? Ik lig hier gewoon te ontspannen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Ik ging dan zelfs in die houding nog kijken of ik net nog iets verder kon…..wat juist niet de bedoeling is met Yin yoga. Ik heb daardoor mijn lichaam en mij zelf veel beter leren kennen én leren loslaten.

Dat willen presteren heeft mij natuurlijk veel gebracht, maar het sloopte mij ook op bepaalde momenten, want echt ontspannen kon ik blijkbaar niet meer goed. Met alleen yoga kwam ik er helaas niet. Ik ben verder gaan onderzoeken wat maakt dat ik moeite heb met ontspannen.

Ik ontdekte dat ik vaak bang was om te falen. Bang dat het niet goed genoeg zou zijn. En dat stond juist mijn ontwikkeling in de weg. Ik merk het nu ook weer in mijn ondernemerschap. Hoe harder ik mijn best doe, hoe minder lekker het gaat. En hoe meer ontspannen ik ben, hoe beter ik er kan zijn voor die ander. Ontspannen door naar binnen te gaan in plaats van altijd te reageren op de buitenwereld. Een bijkomend voordeel is dat vanuit die ontspannen energie de mooiste opdrachten voorbij komen. Is dat toeval of niet? 😉

Wil jij ook werken aan jouw geluk en meer over jezelf te weten komen? Meld je aan voor mijn gratis persoonlijke verdiepingssessie

 
Deel dit op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *