Hoe weet ik nu wat ik wil?

“Ik ben toe aan een volgende stap.

Maar ik heb geen idee wat ik dan wil.”

Veel voorkomende start van mijn kennismakingsgesprekken. Ik ga dat direct onderzoeken. Omdat ik dat niet geloof. Je weet heel goed wat je wilt.

Is dat zo?

Ja

Ik zal het toelichten.

Door gewoon te luisteren en oprecht geïnteresseerd door te vragen gebeurt er al iets kleins. En in korte tijd vertelt de ander van alles wat hij of zij leuk vindt. Waarom zeg je dan dat je niet weet wat je wilt?

Diep van binnen weet je heel goed wat je wilt. Je vindt het alleen spannend om het hardop te zeggen. Er zit een innerlijke weerstand. Jij gelooft in iets en dat weerhoudt jou om de volgende stap te zetten.

Je bent gewend aan je huidige leven, je kunt doen wat je wilt, je hebt het prima voor mekaar. Eigenlijk niets te klagen. Leuke collega’s. Alleen ben je wel een beetje klaar met je huidige werkzaamheden en wil je een nieuwe uitdaging. Misschien ook wel in een andere omgeving. Maar kan dat wel? Bang voor de reacties of er op achteruit te gaan, want “als ik iets anders ga doen, dan moet ik weer terug naar “start”. Nee. Natuurlijk niet!

Natuurlijke talent
Je hebt toch al heel veel kennis en ervaring. En als ik nog verder doorvraag dan komen collega’s nu eigenlijk al vaak naar jou toe voor datgene wat je graag meer wil doen in jouw werk. Vaak omdat dat is wat je van nature super leuk vindt en dat doe je dus vaak al vanzelf. Zonder moeite. En je hebt het nauwelijks in de gaten.

Voor de volgende stap lijkt het misschien alsof je een stap terug doet. Dat klopt ook, maar dat duurt maar even. Het is nodig om verder te kunnen. Het brengt je daarna wel weer op de juiste weg en dan ga je sneller dan ooit! Want je bent je meer bewust van jezelf en weet wat je belangrijk vind. Dat helpt je om de juiste keuzes te maken.

Het is een van de redenen waarom ik een kennismakingsgesprek zo belangrijk vind. Ik weet dat iedereen die volgende stap kan zetten, maar je moet wel willen! Een mooiere toekomst komt je niet zomaar aanwaaien. Daar moet je iets voor doen. Even een stapje terug. Investeren in jezelf. En dat verdien je gegarandeerd terug!

Sparren
Weet jij niet precies wat je wil? Of waar je moet beginnen? We kunnen hier samen over sparren. Je kunt je hier aanmelden voor een gesprek.

Dat gesprek is gratis en vrijblijvend, duurt ongeveer 30 minuten en kan telefonisch.

Deel dit op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *