Ik was jarenlang marketeer, maar in mijn hoofd niet…

Ik heb veel kwaliteiten in huis om een goede marketeer te zijn. Maar veel van deze natuurlijke talenten benutte ik niet voldoende.

Waarom niet?

Ik zag mezelf niet.

Ik was te vaak gericht op de competenties die mij niet zo makkelijk afgingen. Waar ik van nature niet zo goed in was en waar ik van mijzelf wel goed in moest zijn.

Door allerlei overtuigingen in mijn hoofd. ‘Kan ik dit wel?’, vroeg ik mij regelmatig af. Vooral als het niet ging zoals ik graag wilde. Of ‘Anderen zijn beter’, ‘Ik ben niet slim genoeg’.

Ik was vaak bang, bang om fouten te maken. Eigenlijk bang om gewoon mezelf te zijn……

Waar was ik wel makkelijk mijzelf?
Bij de activiteiten buiten het werk. Vrijwilligerswerk bijvoorbeeld. Daar trek ik makkelijk de kar. Ga er op uit. Doe wat IK denk dat nodig is. En dat doe ik dan ook met veel meer plezier. Daar valt mijn prestatiedrang weg. En prestatiedrang is goed, maar niet als je iemand wilt zijn die je niet bent. Dan sta je constant op scherp. Dat kost veel energie.

Ik heb meerdere loopbaantrajecten gehad, want je snapt wel dat ik vaak dacht, dit moet anders kunnen. Ik werd niet écht blij van die trajecten. Het was nog steeds veel hoofd. Ik kreeg weinig nieuwe inzichten. Ik vond de kern van mijn werk vaak wel erg leuk namelijk.

Totdat ik in een coachtraject de diepte in ging met mezelf. Toen pas zag ik wat mij (onbewust) echt in de weg stond en ik ging anders denken en doen. Ik leerde de ware Joan kennen en vooral waar ik toe in staat ben. Zonder die denkpatronen…..

En die belemmerende overtuigingen verdwijnen niet zomaar. Ik kan er nu alleen wel mee dealen, dus het staat mij veel minder in de weg. Ik heb mega geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling en ook hoe ik anderen meer bewust maak van zichzelf. Want ik bleef denken: ‘dit moeten meer mensen weten’.

Ik ben er van overtuigd dat JIJ ook veel meer kunt dan je denkt…..

Voel jij je vaak ongelukkig in je werk? Kost het je (te) veel energie?
Ben jij je wel écht bewust van jouw talenten? En wat zeg jij eigenlijk de hele dag tegen jezelf?
Verdiep je in jezelf. Weet wie je bent én wat je tegenhoudt.

The world needs YOU!

Heb je ook het idee dat er nog veel meer in jou zit en ben je nieuwsgierig naar die andere kanten van jou? Meld je NU aan voor een gratis Persoonlijke Verdiepingssessie 

Deel dit op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *