talent

Wat zijn talenten?

Jouw grootste talent is zoveel krachtiger dan je grootste angst.

Het kostte mij veel energie om goed te worden in competenties die van nature niet bij mij pasten. Werken vanuit mijn talenten geeft mij veel meer plezier. Iedereen heeft talent, maar wat zijn talenten eigenlijk?

Talent heb je als iets vanzelf gaat en waarbij je de tijd vergeet. Het geeft energie en plezier in je werk. Zit jij niet zo vaak in een flow op je werk? Dat is jammer. Wanneer jij namelijk al jouw talenten inzet in jouw werk voelt het nauwelijks als werken. Let op dat het echt om iets gaat waar JIJ energie van krijgt en niet omdat anderen het prettig vinden. Talent hoeft ook niet perse iets te zijn waar je heel goed in bent. Het moet vooral van nature bij jou passen.

Je hebt uiteraard meerdere talenten en wanneer je deze gezamenlijk inzet, heb je jouw passie gevonden! Ik heb best lang gezocht naar mijn passie. Maar dat komt omdat ik mijn talenten gewoon niet voldoende herkende. Ik dacht snel dat het normaal was….. en van sommige was ik me echt niet bewust! Het bewust zijn van mijn talenten maakte voor mij het verschil. De helft van mijn talenten zette ik niet in tijdens mijn loopbaan. Bij de ene functie de ene helft van mijn talenten en bij de andere functie de andere helft. En dat was soms best vermoeiend kan ik je zeggen. En maar ploeteren om goed te worden in competenties die van nature niet bij mij pasten….. Nu ben ik ook hard aan het werk, maar het geef mij een super voldaan gevoel. Omdat ik mij richt op waar ik goed in ben en daar word ik blij van!

Ik was dus verrast toen ik mijn talenten las! Misschien jij ook wel….. 

Deel dit op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *