richting

Zelfkennis geeft richting

Ergens in mijn hoofd zat het idee dat ik altijd het werk moest blijven doen waarvoor ik had gestudeerd….

Op de middelbare school was het voor mij niet echt duidelijk wat ik wilde ‘worden’. Studiekeuzes maakte ik op basis van de vakken die mij lagen en wat mij ‘wel leuk leek’. Geen idee waarvoor ik eigenlijk koos en wat je er nu precies mee kon. Het werd de MEAO en daarna de HEAO. Van heel de dag met cijfers bezig zijn werd ik  niet echt vrolijk, dus ik koos al snel voor marketing/communicatie. Organiseren gaat mij vrij makkelijk af en ik denk graag mee met vraagstukken. Ik vond presenteren doodeng, maar dat moest dan maar af en toe. In de praktijk vond ik marketing coördineren ook echt wel het leukste om te doen binnen de financiële instelling waarvoor ik werkte.

Op een gegeven moment was ik ‘bij toeval’ ook coördinator voor een studentenbelteam. Ik mocht studenten aannemen en begeleiden. Super! Wat was dat een leuke (bij)baan! Zij waren zo leergierig. Er werd mij dan ook gevraagd of ik een leidinggevende functie ambieerde. Mijn antwoord was nee.

Ik heb die keuze gemaakt op basis van aannames. Het leek mij echt moeilijk om een team aan te sturen. Ik denk dat dat voor mij in die tijd ook echt moeilijk was geweest. Ik had veel werk overgenomen en had iedereen tevreden willen houden. Dat kan ik zeggen met de kennis van nu. Ik had toen geen idee. Nu weet ik dat ik, met de juiste begeleiding, een goede leidinggevende was geweest. Juist door mensen in hun kracht te zetten.

Ergens in mijn hoofd zat ook het idee dat ik altijd hetzelfde soort werk moest blijven doen. Daar had ik tenslotte voor gestudeerd…. Dat ik ondertussen best veel werkervaring had opgedaan, vergat ik even….

In je werk gaat het niet alleen om je kennis en kunde. Het gaat erom waar je ENERGIE van krijgt. Waar ga je van aan en hoe pak je dingen het liefst op. Alleen of samen? Kun je goed delegeren? Heb je goede ideeën en/of gaat het bij jou meer om de inhoud? Heb je een eigen visie? Volg je liever? Neem je makkelijk beslissingen etc.

Ik spreek veel mensen die dit, net als ik destijds, niet bewust van zichzelf weten. Die in hun hoofd allerlei aannames maken op basis van minder fijne ervaringen in het verleden. Ervaringen die ze onzeker hebben gemaakt of juist heel strijdvaardig. Met die reden zetten zij hun talenten niet voldoende in of niet op de juiste manier in. Zonde toch?

Zelfkennis geeft je weer de richting die je nodig hebt.

Ben jij benieuwd wie jij nog meer bent? Meld je gratis aan voor een Persoonlijke Verdiepingssessie.

Tijdens deze sessie onderzoeken we jouw eerste stap voor meer bewustzijn en energie!

Deel dit op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *